Samlinger

Københavns Museum indsamler og bevarer genstande, malerier, film, fotografier og lydoptagelser om København.

Københavns Museums samlinger er blevet til over en godt 100-årig periode. Fra museet blev grundlagt som Rådhusmuseum i 1901 til nutidens borgerinddragende indsamlingsprojekter har der har ligget mange forskellige principper til grund for arbejdet med at indsamle. Derfor har Københavns Museum i dag en mangfoldig og rig samling, der indeholder alt fra værdifulde malerier og skrøbelige fotos til hårde brosten og store gadelygter.

Læs mere om vores samlinger via links i højre side.

Databaser

I Museernes Samlinger kan du søge i museernes kulturhistoriske- og arkæologiske samlinger. Her finder du oplysninger om mere end 19.000 genstande og fotografier fra Københavns Museum.
I Kunstindeks Danmark kan du søge i kunstmuseernes samlinger af kunstværker. Her finder du oplysninger om næsten 1.300 værker fra Københavns Museum.

På Københavns Museums VÆGGEN finder du godt 10.000 billeder fra museets samlinger. Se links nederst.