KBH billeder

Museet og Københavns Stadsarkiv præsenterer: kbhbilleder.dk. Gå på opdagelse i din bydel og se dens udvikling gennem tiderne.

Over 40.000 historiske fotografier fra København er nu på nettet

Billederne stammer fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger, og mange har aldrig været vist før.

Kbhbilleder.dk rummer Københavns Kommunes billedbårne kulturarv, som hermed for første gang gøres tilgængelig for alle i en samlet digital løsning. Foreløbig kan over 40.000 billeder ses, men der kommer løbende flere til i takt med, at materialet digitaliseres.

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, glæder sig over de mange billeder på nettet: ”Det er vores fælles kulturarv, og den skal vi forvalte, så den kommer flest mulig til gode. Som historieinteresseret københavner havde jeg svært ved at løsrive mig, da jeg først dykkede ned i de mange fotografier på kbhbilleder.dk. Det er fascinerende at finde og opdage steder i byen, der har forandret sig markant, og som man dog stadig kan genkende.”

Fotografierne giver tilsammen et nuanceret og alsidigt indblik i livet i København fra slutningen af 1800-tallet. Størstedelen af fotografierne har byen og gadelivet som motiv, men vi kan også følge københavnerne til hverdag og fest, fra vaskekælderen til familieudflugten, fra baggården til de bonede gulve.

”Vi oplever en stor interesse for museets fotografier”, fortæller Louise Jacobsen, museumschef på Københavns Museum, og fortsætter. ”På kbhbilleder.dk bliver fotografierne til glæde for flest muligt, fx kan vi nu vise nogle af de mange billeder, der kun er bevaret som skrøbelige glaspladenegativer og som besøgende på museet aldrig tidligere har fået lov at se.”

Du kan fremover tilgå kbhbilleder.dk gennem museets forside eller blot bookmarke kbhbilleder