'Havnen før og nu' rykker på biblioteket

7. oktober rykker museets fotoudstilling om livet på havnen til Øbro Jagtvej Bibliotek.

Havnen før og nu

Københavns havn har undergået en stor forandring i de senere år, hvor den har forandret sig fra aktiv industrihavn til rekreativt byrum.

Hvor der tidligere lastedes og lossedes enorme mængder kul, varer og personer på rejse til og fra byen, indrettes nu boligområder, kontorer, havnebade og kajakklubber. Tidligere lagerbygninger og industribygninger er omdannet til kulturhuse, gadekøkkener og udstillingssteder. I Nord og Syd vokser helt nye kvarterer frem, der udvikler identitet og særpræg. Københavns Museum har i 2016 gennemført udstillingsprojektet Havnen før og nu og inviteret københavnerne til at dokumentere havnens forandringer ud fra en række udvalgte historiske motiver fra museets billedsamling. Udvalgte brugerbilleder vil fremover indgå i museets samling og udstillinger. Selvfølgelig med kreditering af den enkelte fotograf.

I sommermånederne kunne Havnen før og nu ses i Kulturhuset på Islands Brygge, men vises i ny form på Jagtvej Bibliotek fra 07/10 til 18/11/2016. Det sker i samarbejde mellem museet og biblioteket.

I forbindelse med udstillingen tilføjes historiske motiver fra Frihavnen, Nordhavn og Svanemøllebugten og publikum inviteres til at uploade nutidige fotos fra de samme områder til væggen.dk. Indsamlingen af borgernes billeder er en del af museets arbejde med at dokumentere havnens forandringer. Materialet vil indgå i en kommende særudstilling om havnen i det nye Københavns Museum, som åbner i Stormgade 18 i 2018. Læs betingelserne for upload af billeder på www.væggen.dk